O-Ringen podcast

O-Ringens podcast där vi pratar orientering med Per Forsberg

RSS 0 0
0:00
Loading

Pod #171 Tomas Gustafson

Updated about 1 year ago.

Han vann 3 OS-guld under sin karriär och när nu skridsko återigen har blivit en svensk framgångssaga så passar det bra att träffa Tomas Gustafson i Oringenpodden. Per Forsberg åkte till Uppsala för att träffa Tomas Gustafson och det blev ett samtal om OS, Nils van der Poel men också en del om orientering som har varit en del av Tomas liv även det.

1988 var Tomas Gustafsons stora år, dubbla guld i Calgary, 5000 och 10000 meter, bragdguldet och Jerringpriset. Han är en av Sveriges största olympier genom tiderna. Just nu följer han OS i Beijing med stort intresse och då framförallt skridskon.
- Det är ju fantastiskt med Nils van der Poel och hans imponerande guld på 5000 meter, att han vinner 10000 meter tar jag för givet för där är han ju bara bäst, säger Tomas Gustafson.

Under hela livet och framförallt i ungdomsåren var orientering en både stor och lustfylld del och det är det fortfarande även om det inte blir så ofta.
- Nu hoppas jag att kunna ta mig ut till sommaren när O-Ringen kommer till Uppsala och framförallt Lunsenterrängen, berättar Tomas Gustafson.

Lyssna till Tomas Gustafson och Oringenpodden #171.

Hör gärna av er till radio@oringen.se.

Download

Comments