
گفتگو با سعیده قدس
a long time ago.
Updated a long time ago.
این هفته شهرنوش پارسی پور به سراغ یکی از اساتید ایرانی دکتر اکبر صدیف رفته است
اكبر صدیف، از هنرمند
ان خوب و باارزش در هنر و موسیقى ایران مىباشد كه به سال 1318 خورشیدى در تهران دیده به جهان باز كرد. از سن چهارده سالگى به موسیقى علاقمند شد و به آن روى آورد.
وى ابتدا براى یادگیرى و نواختن فلوت به كلاس استاد عبداللَّه جهانپناه رفت و نت و نواختن فلوت را نزد حیدر اسماعیلى آموخت، سپس به هنرستان موسیقى ملى رفت و مدت دو سال نزد هنرمند ارجمند مهدى مفتاح استاد «قانون» درس خواند و فن نواختن این ساز را فراگرفت.
اكبر صدیف، پس از این نزد جلال قانونى به مدت یك سال و نیم تعلیم نواختن ساز قانون را ادامه داد و هنوز در كلاس دهم دبیرستان بدر مشغول تحصیل بود كه براى همكارى با اركسترهاى رادیو، از وى دعوت بعمل آمد و او با اركستر جوانان، اركستر دانشجویان و پس از آن همكارى خود را با اركسترى به نام «خوزستان» در آبادان آغاز كرد.
صدیف، پس از چندى به تهران آمد و در رادیو همكارى خود را با اركسترهاى عباس شاپورى، مهندس همایون خرم انوشیروان روحانى و غیره... آغاز و تا سال 1350 این همكارىها ادامه یافت. سپس دروزارت فرهنگ مسولیت اداره كل فعالیتهاى هنرى این وزارتخانه را به عهده گرفت و مشغول كار شد.
وى همزمان با كارهاى ادارى و فعالیتهاى هنرى در دانشكدههاى حسابدارى و بازرگانى نیز تدریس میکرد او مشغول تدریس گردید و در سال 1356 جهت تحصیل و اخذ درجه دكترا به آمریكا رفت و پس از موفقیت در امتحانات، در دانشگاه برکلی مشغول تدریس گردید دکتر صدیف در حال حاضر كلاس موسیقى دارد و مشغول تدریس سازهاى قانون و عود و تئورى موسیقى مىباشد.